Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Snödrottningen (familjeföreställning)

 

Löst baserad på H.C. Andersens berättelse och inspirerad av alla sagor om modiga flickor.

Snödrottningen har låtit tillverka en spegel – en spegel som gör så att man ser allt som fult och elakt. Utom för Snödrottningen, det hon ser när hon ser sig i spegeln är hur outsägligt vacker och enastående hon är. Hennes snöflingor leker med spegeln, tappar den och spegelskärvorna far all världens väg. Några av dem faller ner på jorden.
Gerda och hennes lillebror Kaj är på väg till sin kolonilott i Husby när Kaj plötsligt får något som sticker till i hjärtat – en skärva från Snödrottningens spegel och sen är han som förbytt och lämnar Gerda för mer spännande äventyr.
Han kommer inte tillbaka och Gerda ger sig ut för att leta efter honom. Världen är som förvandlad: djur och blommor kan tala, i skogen bor rövare och troll.  Gerda färdas genom det okända och får råd och gåtor att lösa och kommer till sist fram till Ispalatset och befriar Kaj från Snödrottningens fångenskap. Hon inte bara räddar honom utan också världen från en evig vinter.

Föreställningen är ett vandringsdrama, publiken kommer att följa Gerda på hennes färd fram till Snödrottningens ispalats. Det kommer att vara sex olika spelplatser på kort gångavstånd från varandra.
Vi vänder oss till barn från 4-18 år och deras familjer och till alla som kommer.

 

Föreställningen produceras av Mittiprickteatern i samarbete med Husby Konst & Hantverksförening, KUL1415 och Parkteatern.

 

 Premiär 9 juli 2014 vid Husby gård, Stockholm