Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Snäll (årskurs F-3)

 

Bygger på Gro Dahle och Svein Nyhus prisade bok Snäll.

Snäll handlar om den snälla, duktiga, fina och tysta flickan Lussi som alltid gör precis som hon ska. Hon är söt och rar och mammas och pappas ögonsten – eller skulle vara om de någonsin la märke till henne. Hon är ren och prydlig, tyst och duktig. Hennes bokstäver marscherar i raka rader över papperet, leendet är glatt och hon talar inte förrän någon ställer en fråga. För att passa in och leva upp till omvärldens normer utplånar hon tillslut sig själv, ingen kan längre se eller höra henne och hon försvinner in i tapeten och blir osynlig. Ingen märker att hon är borta. Ingen kan hitta henne! Mamma letar, pappa letar, magistern letar, polisen letar, skolkamraterna letar. Men någonstans inom den snälla Lussi finns en annan flicka, en urstark Lussi som spränger sig ut ur osynligheten, kräver plats och uppmärksamhet. Och då märks hon minsann!

Snäll är en fartfylld, spännande och rolig föreställning om genus, jämställdhet och hur vi påverkas av vårt bemötande av varandra.

Till föreställningen finns ett utförligt lärarmaterial.

 

Premiär 6 mars 2012 på Teater Påfågeln, Stockholm

 

Pressklipp

en distinkt, rolig och berörande iscensättning
varje dramatisering innebär också en risk att trubba av en historias karaktär. Om man nu inte, som Cleo Boman här, behandlar materialet med respekt.
Pia Huss, Dagens Nyheter Läs hela recensionen här

Snäll med Mittiprickteatern visar att barn måste få synas och höras
föreställningen träffar helt rätt för sin målgrupp
Rosemari Södergren, Kulturbloggen Läs hela recensionen här

Regissören Cleo Boman har signerat en effektiv och tempofylld deckargåta, som tar till vara alla möjligheter till komiska och spänningshöjande accenter.
Mittiprickarna krånglar inte till saker i onödan, men förenklar inte heller. Man spelar med sting, avväpnande humor och en säker känsla för sin unga publik.
Karin Helander, Svenska Dagbladet Läs hela recensionen här