Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Robin Hood (familjeföreställning)

 

Robin Hood – en simpel tjuv eller folkets hjälte?

I sommar ligger Sherwoodskogen i Husby och där utkämpas kampen mellan Robins fredlösa gäng och Nottinghams sheriff och hans män.
Englands kung är på korståg och landet regeras under tiden av den ondskefulle prins John. Med hjälp av sheriffen i Nottingham plågar han folket med nya skatter, folket svälter. Men i Sherwoodskogen finns Robin och hans gäng av fredlösa som skapar rättvisa på sitt sätt: de tar från de rika och ge till de fattiga.

Föreställningen är ett vandringsdrama, publiken kommer att följa Robin och hans gäng på flykt från Nottinghams sheriff, till friheten i Sherwood skogen och tillbaka till Nottingham för den avslutande bågskyttetävlingen. Det kommer att vara tre olika spelplatser på kort gångavstånd från varandra.
Vi vänder oss till barn från 5 år och deras familjer och till alla som kommer.

Medverkande: skådespelare, regissörer, scenograf och musiker från Mittiprickteatern och ett 20-tal barn och ungdomar från området.

 

Föreställningen produceras av Mittiprickteatern i samarbete med Husby Konst & Hantverksförening och Parkteatern, Kulturhuset Stadsteatern.

 

 Premiär 6 juli 2014 vid Husby gård, Stockholm