Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Regnar det på Mars? (från 4 år)

 

Regnar det på Mars? är en fantasieggande föreställning om konsten att lyfta blicken och om att våga grubbla och fantisera om vår tillvaro och dess förutsättningar.

Alla har vi stått och tittat upp mot stjärnorna och undrat om vi är ensamma i universum. Hur kan livet på andra planeter se ut? Kan något leva i den kalla öde öknen på Mars? – Kanske pingviner som andas snö?
Och hur skulle livet på Venus kunna se ut? Är allt där av eld? Men om allt är av eld – hur ska man då se vad som är vad?

Steve och Hetty är meterologer och kan allt om väder. De vet varför det regnar och hur mycket det blåser. I deras värld kan allt vägas och mätas, men ibland räcker inte det. När teleskopet vänds mot rymden måste de våga lämna all sin kunskap bakom sig för att försöka förstå hur allt hänger ihop.

Regnar det på Mars? är en föreställning om hur olika vi ser på tillvaron och att det inte bara finns ett sätt som är det riktiga.

Med en lekfullhet som tidigare upplevts i föreställningar som Mums, vad äckligt!, Vilken ordning!? och När blir det snart? ställer Mittiprickteatern återigen existentiella frågor som vi människor redan från tidiga år formulerar och sedan vrider och vänder på under hela vårt liv.

 

Premiär 4 februari 2013 på Rinkeby Folkets Hus, Stockholm

 

Pressklipp

Lekfullt och tänkvärt om rymden och vädret
Mittiprickteatern och regissören Josefin Lennström har arbetat fram ännu en uppsättning om existentiella frågor med sikte på förskolepubliken
Karin Helander, Svenska Dagbladet. Läs hela recensionen här 
 
Tänkvärd teater mitt i prick
Christer Bergström, Upsala Nya Tidning. Läs hela artikeln här 

Brev från en arrangör

I måndags hade Mittiprickteatern premiär på sin senaste produktion Regnar det på Mars?. Det är bara att gratulera, dom har gjort det igen. En teaterproduktion för barn från fyra år som har det mesta att önska. Manusförfattaren och regissören Josefin Lennström lyckas i det konstnärliga uttrycket kombinera de små och stora frågorna. Med humor, vetgirighet och fantasi tar skådespelarna Jesper Arin och Ulrika Hansson med publiken på en resa där de små vattenpölarnas mysterium avhandlas vid sidan om rymdens oändlighet. Föreställningen Regnar det på Mars? inspirerar och väcker lust hos både barn och vuxna. Och för att citera en av förskollärarna efter föreställningen: Här finns hur mycket som helst att hämta.
Ulrika Eriksson Nilsfors, kultursekreterare Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning