Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

På blodigt allvar (årskurs 7-9 & gymnasiet)


En komisk dramadokumentär.

De träffades som barn – de svor att de alltid skulle vara vänner – vad som än hände.
Men vem vet vad som kan hända när man växer upp?
En historia om vänskap och konkurrens. Om vänskapen som motiv att vilja växa upp.

Skådespelarna berättar i dokumentär form om hur det verkligen var. Roliga minnen blandas med pinsamma. Utsattheten i att växa upp och bli vuxen. Den lyckliga och olyckliga kärleken. Relationen – på gott och ont – med föräldrarna. Bristen på kommunikation med vuxenvärlden. Festerna, bråken, rädslan, livsfrågorna, men framförallt vännerna. Vänskapen som bestod när allt annat förändrades och som kanske gjorde att man trots allt ville överleva.

Skådespelarna möter publiken utan moraliska pekpinnar. Genom att ärligt lämna ut berättelser ur sina egna liv när de var i tonåren vill de spegla ungdomars verklighet idag. Genom att prata om det pinsamma och hemliga kan vi förändra det och befria oss själva.

 

Premiär 4 mars 2002 på Nicolaiskolan, Nyköping

 

PRESSKLIPP

Att man kan påverka sitt liv är grundtanken i Mittiprickteaterns föreställning På blodigt allvar i regi av Åsa Egnér, där skådespelarna Johan Humlesjö och Magnus Munkesjö gör en härligt avväpnande och allvarligt humoristisk berättelse utifrån deras egen vänskap under tonåren: en uppväxt bland punkare, skinnhuven och nördar, separerade föräldrar och skilsmässojular, sexdebut, mobbning och kamratskap som sätts på prov. Det självupplevda ger nerv och intensitet, den nödvändiga distansen hålls genom en lustfyllt improvisatorisk spelstil.
Karin Helander, Svenska Dagbladet