Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Neandertalare (årskurs 4-6)

 

en monolog om vänskap

Klass 5B ska få två nya klasskamrater, Martin och Simon.
Det är deras första dag.
De står obekväma inför 5Bs stirrande blickar. Alla har redan kompisar, det finns ingen plats för dem.
Martin har rena jeans, nya skor och ny jacka. Han ser sig omkring efter någon han kan bli vän med. Han ser på Simon - långt rufsigt hår, gröna ögon och en alldeles för stor brun tröja... annorlunda. Det finns ingen annan, så Martin blir vän med Simon och till Martins förvåning så blir de BÄSTA vänner. De hamnar utanför klassgemenskapen, men de har ett serietidningsprojekt: Neandertalare. Det är ett hemligt och väldigt roligt projekt som kanske kan ge dem miljoner!
Men någonting går fel, fruktansvärt fel! En pinne, som nyss var ett lasersvärd, lämnar Martins hand och flyger genom luften och efter det blir ingenting sig likt. Det är Martins fel, men det är Simon som får skulden. Plötsligt är Martin med i gänget och Simon står ensam!

Neandertalare är en historia om vänskap - på gott och ont. Hur kan något som var så lätt och självklart, helt plötsligt av en slump förändras, slås sönder? Men en vänskap som en gång funnits kan den verkligen bara försvinna...?

Till föreställningen finns ett utförligt lärarmaterial.

 

Premiär 15 oktober 2011 på Teater Påfågeln, Stockholm

 

Pressklipp

Det är utmärkt, genomarbetad berättarteater
Det är igenkännbart och drabbande.
Karin Helander, Svenska Dagbladet Läs hela recensionen här

Magnus Munkesjö skiftar smidigt mellan rollerna som Martin, Simon, lärare, klasskamrater och berättaren. Med små medel får han oss att komma väldigt nära huvudpersonerna och deras vardag.
Eva Gustin, Teatermagasinet Läs hela recensionen här