Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Mums, vad äckligt! (4-6 år)

 

Mittiprickteaterns föreställning Mums, vad äckligt! är en absurd fars om ätande, mat och klass för alla från 4 år.

Det var en gång en mycket fin dam och en mycket fin herre som inte ville äta någonting! Pannkaka var det värsta de visste, ärtsoppa likaså. Ingenting dög utom möjligtvis lite popcorn. De kan man ju ha så mycket kul med, kasta på golvet, göra en sandstrand eller bara skjuta prick! Men så gör Alfred Larsson entré, en betjänt med utsökta kockegenskaper. Så börjar det mycket fina herrskapet en resa mot kulinariska höjder och får lite vanligt hyfs på köpet.

Varför måste man äta, vad är gott/äckligt och på vilka olika sätt kan/bör/skall man äta? Kan man äta med fingrarna och sätta gafflarna i håret? Kan man äta popcorn hela livet? Kan man äta alla måltider i sängen? Mums, vad äckligt! handlar om en annorlunda familj som vrider och vänder på ovanstående begrepp.

Liksom våra tidigare förskolepjäser Kuddkriget, Ledtråden, När blir det snart? och Vilken ordning!? har även denna pjäs utarbetats med 3-6 åringar i stadsdelen Rinkeby-Kista. Vi har varit ute på förskolorna och improviserat tillsammans med barnen. Projektet är otroligt givande för både skådespelare och barn.

 

Premiär 13 februari 2012 på Husby Gård, Stockholm

 

Pressklipp

en liten glittrande sevärdhet
Ensemblen med Henrik Gustafsson, Magnus Munkesjö och Eva Welinder agerar så snyggt och fräckt att jag får vibbar av både Roald Dahls och Maurice Sedaks sätt att utmana vuxenvärlden. Här skruvar undertext och överspel ihop sig till ett riktigt vasst scenlir.
riktigt god underhållning
Pia Huss, Dagens Nyheter. Läs hela recensionen här
 
Ensemblen bjuder med härlig spelaptit på ett stycke hederlig tokeriteater om ätande och matlust.
Karin Helander, Svenska Dagbladet. Läs hela recensionen här