Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Lilla Kritcirkeln (årskurs F-3)


I spansk miljö, med massor av musik, färg och fart och fyra skådespelare presenterar Mittiprickteatern Lilla Kritcirkeln av Alfonso Sastre.

Lilla Kritcirkeln myllrar av folk och fä. Med en rad kostymbyten, assistans av leksakshundar, ballonger, oförmodade entréer och allt annat teaterpåhittigt förflyttar fyra skådespelare oss rätt ut i det spanska stadslivet.

Det är här lilla Paca samtalar med ballongförsäljerskan. Det är här i huset intill som överklassflickan Rosita bor, och eftersom hon är en bortskämd flicka är det inte underligt att hon en dag slarvar bort sin vackra docka. Fast ingen kan förstås kalla den dockan fin längre. Ratad och trasig hittas dockan av Paca som tar hand om den med kärlek och omsorg. Paca ger henne ett nytt liv med rent ansikte, fastsydda lemmar och nya kläder. Men se då väcker dockans nyvunna skönhet åter Rositas begär. Rosita vill ha dockan tillbaka, men inte vill Paca lämna den ifrån sig! Vems är dockan? Det är nu man måste ta till en domare – lumpsamlaren gör provet med kritcirkeln!

 

Premiär 24 mars 2002 på Teater Påfågeln, Stockholm

 

PRESSKLIPP

Det här är en pjäs som genialt sammanfattar begreppen respekt och kärlek. Men en god historia har förstås många andra fördelar, till exempel förmågan att inspirera till ett lustfyllt skådespeleri.
Pia Huss, Dagens Nyheter

... Mittipricks Lilla Kritcirkeln sjunger rättvisans lov med en ton av handfast minikarneval...
... scenografin är Picassoinspirerat kubistisk. Spelplatsen är ett torg, där de fyra skådespelarna sätter sprätt och färg på den spanska stadens folkliv genom att oupphörligt ila förbi som varierande rollfigurer, vilka ibland brister ut i sång eller fungerar som berättare...
Karin Helander, Svenska Dagbladet