Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Ledtråden (3-6 år)


Ledtråden är en pjäs om att våga bli och vara vänner att våga visa att man blir rädd ibland och att våga be om hjälp.

Bakom varsin dörr i det blåa huset bor en rädd farbror och en upptagen polis. Inte en enda gång har de talat med varandra. Men båda har i alla fall tänkt samma tanke: Tänk om vi kunde bli vänner? För det är ju roligare att vara tillsammans än ensam.
Farbrorn är ensam och polisen är ensam och båda önskar sig en vän. Polisen nystar i sina ledtrådar och farbrorn plockar med sina saker. Men så börjar det hända konstiga saker i det blåa huset. Och för att lösa mysterierna måste man hjälpas åt. För tillsammans blir man starkare och den som är rädd blir modig och den som är arg blir glad. Den ensamme får en vän och den upptagne vågar be om hjälp. Dessutom hittar de tillsammans svaret på mysteriet. Bättre kan det inte vara.

 

Liksom vår förra förskolepjäs Kuddkriget, har även Ledtråden utarbetats med 3-6 åringar i stadsdelen Rinkeby-Kista. Vi har varit ute på förskolorna och improviserat tillsammans med barnen. Projektet har varit otroligt givande för både skådespelare och barn.

 

Premiär 7 februari 2009 i Kista kyrka, Stockholm

 

Brev från en arrangör:

Nu vill jag tipsa om en fin föreställning för förskolebarn. En liten deckarhistoria för de yngsta som hade det mesta; humor, spänning, lekfullhet och helt rätt när det gäller genus. Enkel fin scenografi och bra skådespeleri.
Ulrika Eriksson Nilsfors Kultursekreterare Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning