Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Kuddkriget (3-6 år)


Laban och Lisa är bästisar. De leker alltid tillsammans. De gör allt lika, klär sig lika, leker lika – är lika långa (om Laban knäar lite). Aldrig, aldrig att de skulle kunna bli ovänner!

Och ändå slutar den här dagen med att de står och skriker åt varandra – och Lisa tänker inte bjuda Laban på sitt födelsedagskalas! Men det gör inget för han vill minsann inte komma på hennes dumma kalas! Då slår Lisa till honom...


Tillsammans med ett tjugotal förskolegrupper i stadsdelen Rinkeby-Kista har vi arbetat fram en pjäs om vänner som blir ovänner – och om hur allt löser sig till sist. För är man bästa vänner då är man bästa vänner även om man ett tag varit värsta ovänner.

 

Premiär 16 februari 2008 i Kista kyrka, Stockholm

 

PRESSKLIPP

Robust sprallighet i övertygande spel
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Brev från en arrangör:

Föreställ er en alldeles vanlig förskola en alldeles vanlig dag då två av barnen som är allra bästa vänner blir ovänner för att sedan bli bästa vänner igen. I ett teaterrum med förskolans förtecken framför Gloria Tapia och Jeper Arin regissören Cleo Bomans nyskrivna dramatik så fängslande och levande att flera igenkännande skratt och kommentarer hörs spontant från både barn och förskolepersonal i publiken.
Mittiprickteatern har under våren spelat Kuddkriget för inte mindre än 1000 förskolebarn i Stockholms förorterna Kista och Rinkeby. En teateruppsättning som verkligen tar barnpublikens lek och konflikter på allvar och som också ger utrymme för barnen att vara medskapande. Kuddkriget är ett exempel på teater för barn när den är som bäst!
Ulrika Eriksson Nilsfors Kultursekreterare Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning