Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Avväpnande humor med känsla för publiken (Mums, Vad äckligt)

Mittiprickteatern är en högpresterande fri grupp som levererar premiärer i hög takt, turnerar och spelar på hemmascenen Påfågeln. Nu har man två nya barnpjäser på repertoaren. För barn 4–6 år ges Mums – vad äckligt! skriven och regisserad av Josefin Lennström. Den börjar med att Alfred Larsson, spelad av Henrik Gustafsson, har fått ett nytt jobb som kock och betjänt hos ett synnerligen excentriskt par. Magnus Munkesjö och Eva Welinder, kostymerade i glittrigt silvergrått, gör dessa bortskämt vräkiga vuxenbarn, som i sitt silvriga hem fördriver tiden med att ha tävling i att spotta popcorn. Det verkar rätt kul. Avigsidan är att de inte vill äta riktig mat.

Förändringen kommer när de leker familj med Alfred som parvel. Skojigt blir det när de vänder upp och ner på begreppen och ger orden nya tvärtombetydelser. Att sedan i flygande fläng laga marockansk couscous med kycklingspett går som en dans och smaskigt mumsäckligt blir det dessutom. Ensemblen bjuder med härlig spelaptit på ett stycke hederlig tokeriteater om ätande och matlust.

/.../

Mittiprickarna krånglar inte till saker i onödan, men förenklar inte heller. Man spelar med sting, avväpnande humor och en säker känsla för sin unga publik.

Karin Helander, Svenska Dagbladet 120313

Detta är den del av recensionen som handlar om Mums, vad äckligt! läs hela recensionen här – där även Snäll recenseras.