Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Färgernas hemlighet (3-7 år)


Färgernas hemlighet ä€r en förest€ällning för de yngsta, full av överraskande och förtrollande effekter - en ren magi för alla sinnen.

Varje söndag är Anna hos sin farfar i hans ateljé.
Farfar är konstnär och målar viktiga tavlor och Anna får inte störa honom. Men Anna tänker inte störa honom, hon vill hjälpa till. Hon vet mycket bättre vilka färger som skulle passa bäst till farfars nya tavla. Tavlan som ska föreställa farmor, som är död. Men farfar vill inte ha hjälp, han vill ha lugn och ro så att han kan måla färdigt sin tavla. Så han blir arg på Anna. På Anna som bara vill hjälpa till! Hon blir så arg att alla färgerna försvinner. Färgerna i färgburkarna, på paletten, på tavlorna, på deras kläder - borta!
De måste få tillbaka färgerna - och med hjälp av lekfullhet och kreativitet finner de inte bara färgerna utan också varandra.

 

Premiär 3 september 2005 på Teater Bristol, Sundbyberg

 

PRESSKLIPP

Härligt spännande i jazzigt improviserad ton
Cleo Bomans regi har en lite jazzigt improviserad ton, där skådespelarna har självklar kontakt med 3-6 årspubliken som är helt och fullt engagerad i Annas krav på lekutrymme. För detta är deras domäner - rita och måla, penslar och färger!
Konflikten är tydlig och igenkännbar, en liten vill leka och en vuxen vill jobba i fred med Viktiga Saker. Det blir härligt spännande när färgerna försvinner i ett trollerimysterium och allt blir grått.
Färger har skilda temperament och kan lockas fram på finurliga vis. Farfars vrede är klarröd, men drömblått måste man långsamt vänta in. Den gula fabriceras genom kemiska processer i en intressant färgmaskin, gult och blått blir grönt, och vitt visar sig innehålla alla regnbågens färger. Annas livsglädje färgar av sig och tillsammans med farfar kan hon slutligen sätta sin signatur på farmorstavlan.
På Mittiprickteatern bjuds publiken in i teaterns magiska och fantasieggande rum.
Karin Helander, Svenska Dagbladet