Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Fair play (årskurs 1-5)

 

en pjäs om vänskap, fotboll och hundar av Erik Norberg.

Kim är en av de som inte får vara med. Kim försöker vara som alla andra men det blir alltid fel. Han är fel. För högljudd. För stökig. Sämst på fotboll. Helt värdelös. Men så kommer Hunden in i Kims liv. Hunden är superbra på fotboll, superbra på att få folk att tycka om honom, så superbra så att till och med mamma och pappa tycker att allt han gör är bra. Tänk vad lätt att vara hund! Nu får plötsligt Kim vara med. Alla vill att han och hunden ska göra sina fotbollstrix. Men är det bara hunden de vill se?

 

Fair play är en del av:

From idea to action - performing children's rights

Inom ramen för Svenska Institutets "Creative Force" har Svenska ASSITEJ erhållit ett bidrag för ett tvåårigt utbytesprojekt mellan Sverige, Moçambique, Sydafrika, Zambia och Zimbabwe. Målsättningen är att varje deltagande land genom en teater eller grupp arbetar fram en föreställning byggd på eller med tema från FN:s barnkonvention som i år firar 25 år. Som ett första steg kom 12 deltagare till bibu.se våren 2014 och deltog i en workshop ledd av Cristina Gottfridsson. Projektet kommer att slutredovisas på Harare International Festival of the Arts i Zimbabwe i april 2015 och svensk deltagande teater är Mittiprickteatern med Fair Play.

 

Premiär 9 februari 2015 på Påfågeln, St Eriksgatan 84, Stockholm

Fair play spelade på HIFA - Harare International Festival of the Arts i Zimbabwe 27 april - 3 maj 2015

 

Pressklipp

Det är en spännande och känslostark moralitet om ensamhet, vänskap och livets viktiga vägval. Och om barn, hundar och fotboll.
Karin Helander, Svenska Dagbladet
Läs hela recensionen här 

Lysande ­barnteater om att passa in
Äntligen! Efter en gråtrist inledning av barnteateråret drar Mittiprickteatern undan gardinen och släpper in sol och dagsmeja.
Äntligen infinner sig den där så exklusiva känslan av att jag helt bärs med av en historia och ett gestaltande.
Norbergs text får mig att tänka på Staffan Göthes genialt komplexa barndramatik där humor och bråddjup flätas till livsinsikt. "Fair Play" handlar om längtan och om det svåra i att passa in.
Hos Mittiprickteatern visar varje aktör att en människas känslor och tankar är långt mycket mer än vad antyds på ytan.
Pia Huss, Dagens Nyheter
Läs hela recensionen här

Tänk om man som barn hade fått möjlighet att se teater av detta slag. Kanske hade det varit lättare då att vandra in i vuxenvärlden.
Jag kan verkligen rekommendera alla låg- och mellanstadieskolor att beställa denna föreställning.

Anna-Lena Höglund, kultursidan.nu
Läs hela recensionen här