Logo+Social+Nyhetsbrev

MittiprickteaternGilla oss på facebooknyhetsbrev

Det blåser på månen (årskurs F-5)


En nyskriven dramatisering av Eric Linklaters klassiska berättelse Det blåser på månen.

Vad gör man om man har en pappa som bara bryr sig om sitt arbete – en mamma som bara bryr sig om pappa och det dessutom blåser på månen.
Då gråter man tills man nästan försvinner – och hjälper inte det äter man tills man ser ut som en ballong – men om inte det heller hjälper – och det blåser på månen.
Ja – då får man ta till magi – tur att häxan finns som kan göra en magisk brygd så man blir förvandlad till känguru – och hamnar på djurparken och mitt i en massa mysterier som man blir tvungen att reda upp.
Ja så kan det vara när det blåser på månen och man heter Dina – eller Dorinda – och man inser att man dessutom måste rädda pappa från alla farorna långt långt där borta där han arbetar – trots att han inte verkar bry sig ett dugg.

I en nyskriven dramatisering av Eric Linklaters klassiska berättelse Det blåser på månen berättar vi om Dinas och Dorindas äventyr när de tillsammans med Guldpuman och Silverfalken befriar sin pappa från fångenskapen i det hemska Bombardiet.
Eller vi kanske berättar om hur Dina och Dorinda kämpar för att överleva när deras föräldrar inte ser dem.
Eller vi kanske berättar om det fasansfulla brottet som begicks på Djurparken – mysteriet med de stulna strutsäggen.
Ett vet vi säkert – det blåser på månen!

 

Premiär 2 februari 2004 på Kulturhuset, Haninge

 

PRESSKLIPP

Populär berättelse blev äventyrsföreställning
Äventyr är någonting som är ett säkert kort när det gäller teater. Och framför allt när det gäller barnteater. Det blåser på månen är verkligen en äventyrsföreställning.
Det är en väldigt bra och välspelad teaterföreställning för barn, men som även vuxna kan ha mycket glädje av.
Sandra Högman, Dagbladet, Sundsvall

/.../ en underbart skärpt och rolig föreställning gjord av en ensemble som ställer höga krav på sig själv, som inte lämnar något åt slumpen men som släpper inspirationen fri.
Dramatiseringen slingrar snabbt och lätt genom alla förvecklingar och förvandlingar. En tjock bok blir kvick och luftig teater med hjälp av bara fyra skådespelare i många olika roller, alla med personliga drag och fina förklädnader.
Dramatiseringen är djärv, stryker mycket och slösar inte med prat utan har bara med det nödvändigaste och roligaste. Här finns inga döda punkter, ändå ingen stress.
Ingegärd Waaranperä, Dagens Nyheter

Fiffigt och med varmt hjärta
Mittiprickteatern känner sin unga publik och spelar en underhållande turnéversion av Eric Linklaters bok Det blåser på månen
Cleo Bomans kvickt berättade och varmhjärtade uppsättning är full av fiffiga lösningar
Karin Helander, Svenska Dagbladet